Kako lahko pomagam

Moj namen je ustvariti varno okolje v katerem bomo lahko skupaj razvili kvaliteten odnos za razvoj, rast in pozitivne spremembe.
Depresija

Depresija

Depresijo je potrebno razlikovati od žalosti. Vsakdo se počuti kdaj žalostno in za to imamo ne malokrat povsem upravičene razloge. Depresija ni...

Stress management s hipnozo

Stress management s hipnozo

Stres je fiziološki, psihološki in vedenjski odgovor posameznika, ki se poskuša prilagoditi in privaditi notranjim in zunanjim dražljajem.

Težave v partnerskem odnosu

Težave v partnerskem odnosu

Nekoč sem bila pametna in sem spreminjala svet. Danes sem modra in spreminjam sebe.

Nezadovoljstvo s samim seboj

Nezadovoljstvo s samim seboj

Osebnost je tisto kar smo, samopodoba pa je naša predstava o tem, kaj mislimo, da smo.

EMDR – okrevanje po travmatskih izkušnjah

EMDR – okrevanje po travmatskih izkušnjah

Travma je življenjsko dejstvo. Vendar pa ni nujno, da je hkrati tudi dosmrtna obsodba. (Peter A. Levine)

Terapija treme in coaching

Terapija treme in coaching

The anxiety can interfere significantly with daily routines, your job, social life etc.

Tesnoba, panični napadi…

Tesnoba, panični napadi…

Izraz “Psihotrapija” i(ž) izhaja iz grških besed therapeia, kar pomeni zdravljenje, negovanje in psyche, ki pomeni duša...

Izgorelost – “BurnOut”

Izgorelost – “BurnOut”

Lahko rečemo, da gre »za krizo v posameznikovem odnosu do dela«, ki izhaja iz notranjih prisil in zunanjih vplivov ter kot posledica kronični...

Mirjana Frankovič

Spec. dipl. ekon., TA Counsellor

TA Svetovalka

Mirjana Franković je ustanoviteljica in direktorica podjetja Valeovita d.o.o., ki že desetletje z roko v roki z znanostjo in industrijo ustvarja nove in bolj zdrave prehranske izdelke v širši jugovzhodni regiji.

Je svetovalka v podjetniški sferi in sodeluje z velikimi podjetji pri določanju razvojnih strategij in učinkovitih komunikacijskih kampanj. Mirjanina karierna pot se je začela v regionalnih velikih podjetjih, kot sta Mercator in Medis, kjer je delala na področju logistike, trženja in odnosov z javnostmi. Leta 2005 je postala izvršna direktorica enega najbolj uspešnih slovenskih spin-off podjetij, kjer je slovenske inovacije zelo uspešno lanisirala v mednarodno okolje.

V svoji več kot dvajsetletni praksi v velikih podjetjih in svojem lastnem je pridobila široko paleto poslovnih izkušenj, ki so dobra osnova za poznavanje družbenih pojavov, mikro in makro procesov, odnosov na delovnem mestu ter v domačem okolju ter poglobljeno razumevanje človeškega vedenja.

Je tekačica maratonka, aktivna triatlonka ter večkratni 70.3 Ironman.

V zadnjih letih kot svetovalka in coach sodeluje z mladimi strokovnjaki različnih panog, ki jim pomaga doseči rezultate in pridobiti izkušnje, ki si jih želijo tako na delovnem mestu kot tudi v domačem okolju. Mnogim posameznikom ali skupinam pomaga pri izboljšanju komunikacije ter ozaveščanju in spremembi neproduktivnih in pogosto destruktivnih vedenjskih vzorcev.

Po svoji osebni izkušnji v psihoterapiji se specialistično ukvarja s pomočjo ljude v težavah, na življenjskih prelomnicah, pri izboljšanju komunikacije in sprejemanju samega sebe.  Svoj študij in razsikovalno delo je v zadnjih letih pretežno usmerjala prav v smer iskanja načina, kako čimbolj pomagati ljudem, da se “izkopljejo” iz vrtinca težav in žalosti. V največji meri v zadnjih letih  pomaga pri vzpostavljanju zadovoljujočega življenja in odnosov ter aktivaciji posameznikov po travmah in teških življenjskih izkušanjh.  Pri svojem delu sodeluje s številnimi špotnimi klubi v Sloveniji.

Leta 2006 se je priključila študiju Transakcijske Analize pod mentorstvom dr. Zorana Milivojevića, T.S.T.A., ki je sedaj tudi mentor in supervizor ter v sklopu International Transactional Analysis Acadamy pridobila certifikat Transakcijski analitik – psihoterapevtka. Na Univerzi Sigmund Freud nadaljuje izobraževanje iz psihoterapije in specializacijo iz Transakcijske Analize.