Čustvena pismenost – ZAKAJ ŽE ? – NOV Datum: 15.6.2019

Čustvena pismenost – Kako sprejeti in razumeti svoja čustva ter jih iskreno izraziti?

Se vam dogaja, da ne veste, kako bi usmerili svoja čustva in kaj sploh je to kar čutite?

Se bojite bližine?

Veselje, žalost, jeza, strah, sram, ljubosumje,… S čustvi izražamo odnos do nečesa, osebe, predmeta, stanja – pogosto odnos do sebe.  Če želimo biti uspešni v razvoju čustvene inteligence, je potrebno najprej spoznati sebe. Razviti moramo znati zavest o lastni osebnosti, željah, strahovih,… Moramo vedeti kakšen je naš odnos do samega sebe, da ugotovimo zakaj imamo čustva kot jih imamo.

Imate občutek, da ste prečustveni in da si vse jemljete k srcu, nato pa ste prizadeti?

Se bojite kritike? Kaj pripelje do konflikta in kako se odzovete?

Razumete dinamiko medsebojnih odnosov in veste, kdaj je modro popustiti in kdaj vztrajati?

Poglabljanje čustvene pismenosti bo dala odgovor na ta in še mnoga druga vprašanja, ki so povezana z vašimi čustvi in naučili se boste, kako se na primeren način odzvati na tisto, kar čutite.
Delavnica “Čustvena pismenost” je dvodnevni program namenjen ljudem, ki se želijo naučiti, kako upravljati s svojimi čustvi, kako povečati nivo samospoštovanja, kako zmanjšati negative samokritike in negativne kritike drugih ob hkratnem spoznavanju veščin čustveno-inteligentne komunikacije.

Poznavanje čustev in čustvena pismenost vam bo omogočila, da uvidite povezanost med svojim mislimi, čustvi in vedenjem ter da razumete kako vaša čustva vplivajo na vas in na ljudi v vašem okolju.

Delavnica je sestavljena iz dveh modulov:

  1. Modul: Čustva – vas uči, kako prepoznati lastna čustva in opaziti povezavo med mislimi, čustvi in reakcijami ter kako razumeti in sprejeti osnovne življenjske pravice. Ob tem pa tudi kakšne “čustvene napake” pogosto delamo, ker vstopamo v “psihološke igre” ter prevzemanja odgovornosti.
  2. Modul: v tem modulu pa bomo delali na povečevanju samospoštovanja, zmanjševanje negativne samokritike, razvoj samozavesti in veščine čustveno-inteligentnih komunikacijskih transakcij.

Na tej delavnici boste sprevideli, da za vse obstaja neka rešitev in da stvari niso črno-bele.

Vsak modul traje 3,5 ur, delo poteka v mali skupini (do 10 udeležencev, da se res lahko vsakemu posvetimo maximalno), zato je nujno, da svoje mesto rezervirate na spodnji povezavi:

 

Po opravljeni prijavi vam bomo po e-pošti poslali vse podrobnosti o programu, lokaciji, plačilu in vsem drugem pomembnem.

Po opravljeni delavnici udelženci dobijo Potrdila o udeležbi.

  1. srečanje, sobota 15. junij med 9-18h
  2.          Cena delavnice (obe modulov skupaj) je 100 EUR. Po prijavi vam bomo na e-mail poslali informacije o načinu plačila in lokaciji delavnice.

Vaša trenerka bo mag. Mirjana Frankovič, psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj.

Mirjana je Transakcijski analitik – psihoterapevtka, ki je opravila šestletni študij psihoterapije transakcijske analize in ima večletne izkušnje v svetovanju in coachingu, v zadnjih letih pa tudi na področju psihoterapije. Po končanem študiju je nadaljevala študij psihoterapevtske propedevtike na Sigmund Freud University v Ljubljani od koder je prestopila na doktorski študij pri isti Univerzi na Dunaju.

Mirjano lahko za kakršna koli vprašanja povezana z delavnico kontaktirate na info@mirjana.si.

 

PROGRAM DELAVNICE:

 

Program delavnice Čustvena pismenost

15.6.2019 (Modul 1 in Modul 2)

8:30-9:00                     Registracija udeležencev
9:00 – 9:30                  Predstavitev trenerke in udeležencev
9:30 – 10:30                Kaj je emocionalna pismenost? Pomen »stroukov« za čustveno življenje človeka, Ego Stanja;
10:30 – 10:50              Odmor
10:50 – 11:40              Teorija z vajami: Spoznaj sovražnika in se spopadi z njim (Ego stanje Kritičnega Starša – )
11:40 – 12:00              Odmor
12:00 – 12:30              Predavanje Psihološke igre in manipulacije (vpliv na človekovo čustveno stanje)
12:30 – 14:00              Odmor za kosilo
14:00 – 15:00              Teorija znotraj izkustvene skupine: Osebne pravice  in predavanje Emocije, Krožna Emocionalna Reakcija (KER)
                                    Čutim, torej sem.
15:00 – 15:30              Vaja; Funkcionalna vs. Nefunkcionalna čustva 1. del (Zaskrbljenost vs. Anksioznost, Žalost vs. Depresija; Jeza vs. Agresija, Želja po nečem vs. Zavist in druga…)
15:30 – 15:45              Odmor
15:45 – 16:30              Funkcionalna vs. Nefunkcionalna čustva 2. del (Izsiljevalska čustva, pretirana, deficitarna,…)
16:30 – 17:00              Funkcionalna vs. Nefunkcionalna čustva 3. del                                                                      (Dramski trikotnik: Rešitelj, Žrtev, Preganjalec in Psihološke igre 2. del)
17:00 – 18:00              Zaključna izkustvena skupina in refleksija.