Skupinska terapija

KAJ JE SKUPINSKA TERAPIJA IN KOMU JE NAMENJENA?
Skupinska terapija je oblika terapevtskega procesa, kjer se v rednih časovnih ciklih srečuje skupina največ 8-10 udeležencev pod strokovnim vodstvom terapevta. Skupinske terapije so ponavadi povezane z določeno temo (skupina za hčerke, skupina za mladostnike, skupina za samske, skupina za starše, podporna skupina za strokovne delavce).
KAKŠNE SO KORISTI?
Čeprav je na začetku marsikdo zadržan do ideje, da bi se udeležil skupinske terapije, pa njeni udeleženci zelo kmalu vidijo, kako dragocene izkušnje prispeva prav skupinska dinamika. Skupina prinaša izkušnje, ki jih individualna terapija ne more, zaradi podporne mreže, ki jo tvorijo njeni udeleženci. Poleg navedenega, pa s pomočjo strokovnega vodstva spoznavamo tudi orodja, s katerimi se opremimo za soočanje s težavami.
Koristi, ki jih prinaša skupinska terapija:
  1. Spoznamo, da nismo sami s svojimi težavami. Zmanjša se občutek izolacije in odtujenosti, v katerem se mogoče nahajamo.
  2. Dajanje in sprejemanje podpore.
  3. Skupina nam pomaga najti naš glas tako, da prepoznavamo in se zavedamo svojih potreb in se jih učimo izraziti.
  4. V skupini se učimo povezovati s seboj in drugimi na varne načine.
  5. Strokovno vodstvo skrbi, da je dinamika v skupini zdrava in varna.

 

KJE POTEKA?
Srečanja terapevtskih skupin potekajo na sedežu Valeovite:
Valeovita d.o.o., PE Psihoterapija
Parmova ulica 53, Ljubljana
1. nadstopje, hodnik desno
KAKO SE PRIJAVIM V SKUPINSKO TERAPIJO?
Za informacije o vključitvi v terapijo ali za prijavo na uvodni pogovor pokličite na mobilno številko 040 520 257 ali po e-pošti: info@mirjana.si. Če se na telefonski klic ne bomo mogli oglasiti, vas bomo v najkrajšem možnem času poklicali nazaj.
Phone: 040 520 257
Parmova ulica 53
Ljubljana