Lepo prosim vse zainteresirane članice, ki so se že ali pa premišljujo o tem, da bi se prijavile, da se oglasijo do 10.11.2023 na info@mirjana.si ali na 040 520 257.

Zaradi poskusa hekerskega napada na naš server smo v začetku jeseni v celoti in tajno izbrisali vso e-pošto. Lepo prosim vse gospe, ki so bile zainteresirane za sodelovanje v skupini in so se že odločile, da bodo “one same režiserke in glavne igralke v filmu svojega življenja” prosim, da se prijavijo ponovno.

Hvala, Mirjana

Podporna skupina za ženske

Ob ponedeljkih od 16. oktobra 2023 naprej–> vsak ponedeljek od 19ih do 20:30. 

Prijave in Informacije na 040 520 257 ali  info@mirjana.si

Kdo vodi: Mag. Mirjana Frankovič, psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj (več o meni tukaj)

Za koga:

  • Ženske 21+, ki si želijo vzpostaviti bolj zadovoljujoče odnose s seboj in z drugimi.
  • Vse ženske, poročene, neporočene, samske, ločene, matere, babice, zaposlene ali ne,
  • Vse, ki se želijo razbremeniti neprijetnosti stresa v življenju, ustvarjati bolj zadovoljujoč odnos do sebe in z drugimi, spremeniti dosedanje nekonstruktivne vzorce obnašanja in ozdravitve iz toksičnih razmerij polnih bolečine.
  • Za vse, ki si želijo spoznati sebe, ozavestiti svoje vire moči, izboljšati samozavedanje in zavedanje interakcij z drugimi. Naučiti se in s pridom uporabljati nove načine komunikacij in vzpostavljanja ter negovanja odnosa do sebe in do drugih, sprejemanja pomoči in podpore od drugih članic v varnem terapevtskem okolju.

Cena&druge informacije: 

  • Cena: 25€ na eno srečanje/ letno plačilo (lahko v dveh ali treh obrokih a v celoti do 15.12.2023)
  • Trajanje: oktober 2023 – junij 2024 (vsak ponedeljek razen: 6.11.2023,  25.12.2023, 1.1.2024, 1.4.2024, 29.4.2024)
  • Na voljo je samo 8 mest, zato vas vabim, da se prijavite čimprej. Z vsako zainteresirano kandidatko bomo opravili uvodni pogovor.
  • Lokacija: Psihoterapija Mrijana Franković, Parmova 53, 1000 Ljubljana

Kdaj pričnemo z delom?

Skupina bo pričela z delom sredi oktobra 2023 ob 19:00. Pred vključitvijo v skupino bomo opravili individualni uvodni pogovor z vsako kandidatko.

Kako poteka delo v skupini?

V psihoterapevtsko skupino prenašamo svoje vzorce komunikacije, vedenja in občutenja, zato imamo priložnost slišati, kako nas doživljajo drugi. Včasih je ta podoba drugačna od tiste, ki jo imamo o sebi; to nas lahko obogati in vodi k osebnostni rasti. Pomaga nam tudi doseči, da se sprejmemo take, kot smo – ali pa spremenimo vzorce, ki so za nas škodljivi.
Skupinska terapija je primerna oblika terapije za večino ljudi.

Skupino sestavlja od pet do deset članov in terapevt. Tudi tu velja spoznanje, da vsak posameznik napreduje v skladu s svojimi zmožnostmi, vendar obenem koristi vsej skupini. Tudi pri skupinski terapiji je ključno ozračje zaupnosti in zaupljivosti. V nasprotju z individualno terapijo, pri kateri je posameznik v odnosu samo s terapevtom, je v skupini v odnosu z drugimi člani, zato dobiva po več odzivov hkrati.

Posameznik prejema povratne informacije, ki mu pomagajo spoznavati ter spreminjati sebe in svoje odnose z drugimi (trenutne in minule). Poleg tega mu skupina v težkih življenjskih situacijah ponuja podporo. Lahko bi dejali, da skupina za člane sčasoma postane »nadomestna družina« – skupaj z vsemi raznolikimi izkušnjami, ki jih ponujata konstruktivna bližina in povezanost.

Skupinska psihoterapija je učinkovita oblika psihološke pomoči. Primerna je za zelo širok krog ljudi ter pri večini življenjskih kriz, čustvenih težav in duševnih motenj. Zlasti priporočljiva je za osebe, ki doživljajo težave v medosebnih odnosih in ki težko govorijo o sebi.

Pogoji za vstop v skupino so prostovoljna odločitev, motiviranost za vključitev in sposobnost dolgotrajnejšega rednega udeleževanja srečanj. Več o skupinah tukaj.

Prijave na: TUKAJ informacije pa na info@mirjana.si ali na telefonski številki 040 520 257

Mirjana

Phone: 040 520 257
Parmova ulica 53
Ljubljana