Terapevtska skupina za Ženske

Ob ponedeljkih od 13. maja naprej (8 srečanj)

ob 19:00 – 20:30

Prijave na 040 520 257 ali info@mirjana.si

Kdo vodi: Mag. Mirjana Frankovič, psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj (več o meni tukaj)

Za koga:

  • Ženske 21+, ki si želijo vzpostaviti bolj zadovoljujoče odnose s seboj in z drugimi.
  • Vse ženske, poročene, neporočene, samske, ločene, matere, babice, zaposlene ali ne,
  • Vse, ki se želijo razbremeniti neprijetnosti stresa v življenju, ustvarjati bolj zadovoljujoč odnos do sebe in z drugimi, spremeniti dosedanje nekonstruktivne vzorce obnašanja in ozdravitve iz toksičnih rzmerij polnih bolečine.
  • Za vse, ki si želijo spoznati sebe, ozavestiti svoje vire moči, izboljšati samozavedanje in zavedanje interakcij z drugimi. Naučiti se in s pridom uporabljati nove načine komunikacij in vzpostavljanja ter negovanja odnosa do sebe in do drugih, sprejemanja pomoči in podpore od drugih članic v varnem terapevtskem okolju.
  • Cena: 20€ na eno srečanje/160€ z 8 srečanj po 90 min. Plačilo na prvem srečanju.
  • Na voljo je samo 8 mest, zato vas vabim, da se prijavite čimprej . Z vsako zainteresirano kandidatko bomo opravili uvodni pogovor. Skupina bo začela z delom, ko bo najmanj 6 prijavljenih.

Kdaj pričnemo z delom?

Skupina bo pričela z delom 13.5.2019 ob 19:00.

Kje se bodo srečanja dogajala?

V naših prostorih : Psihoterapija Mrijana Franković

Parmova 53

SI-1000 Ljubljana

040 520 257

Kako poteka delo v skupini?

 

V psihoterapevtsko skupino prenašamo svoje vzorce komunikacije, vedenja in občutenja, zato imamo priložnost slišati, kako nas doživljajo drugi. Včasih je ta podoba drugačna od tiste, ki jo imamo o sebi; to nas lahko obogati in vodi k osebnostni rasti. Pomaga nam tudi doseči, da se sprejmemo take, kot smo – ali pa spremenimo vzorce, ki so za nas škodljivi.
Skupinska terapija je primerna oblika terapije za večino ljudi.

Skupino sestavlja od pet do deset članov in terapevt. Tudi tu velja spoznanje, da vsak posameznik napreduje v skladu s svojimi zmožnostmi, vendar obenem koristi vsej skupini. Tudi pri skupinski terapiji je ključno ozračje zaupnosti in zaupljivosti. V nasprotju z individualno terapijo, pri kateri je posameznik v odnosu samo s terapevtom, je v skupini v odnosu z drugimi člani, zato dobiva po več odzivov hkrati.

Posameznik prejema povratne informacije, ki mu pomagajo spoznavati ter spreminjati sebe in svoje odnose z drugimi (trenutne in minule). Poleg tega mu skupina v težkih življenjskih situacijah ponuja podporo. Lahko bi dejali, da skupina za člane sčasoma postane »nadomestna družina« – skupaj z vsemi raznolikimi izkušnjami, ki jih ponujata konstruktivna bližina in povezanost.

Skupinska psihoterapija je učinkovita oblika psihološke pomoči. Primerna je za zelo širok krog ljudi ter pri večini življenjskih kriz, čustvenih težav in duševnih motenj. Zlasti priporočljiva je za osebe, ki doživljajo težave v medosebnih odnosih in ki težko govorijo o sebi.

Pogoji za vstop v skupino so prostovoljna odločitev, motiviranost za vključitev in sposobnost dolgotrajnejšega rednega udeleževanja srečanj. Več o skupinah tukaj.

 

Prijave na: info@mirjana.siali na telefonski številki 040 520 257

 

Phone: 040 520 257
Parmova ulica 53
Ljubljana